Menu
Tromsøs Maï Traoré scoret på Åråsen. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Knallsterk borteseier for Tromsø – vant 1-0 over Lillestrøm på Åråsen

Tromsø sikret sin femte strake seier i Eliteserien med 1-0 borte mot Lillestrøm søndag kveld.

Av NTB | 02.07.2023 19:05:58

Sport: Dermed er det fortsatt dobbelt nordnorsk på toppen av eliteserietabellen. Tromsø har imidlertid en lang vei opp til Bodø/Glimt, som leder med fem poeng.

Det var to lag i god form som møttes på Åråsen, hvor ingen av dem hadde tapt i Eliteserien siden 16. mai. Da vant Sarpsborg 2-1 over LSK på Åråsen, mens TIL tapte 2-3 hjemme for Bodø/Glimt.

Det ble også en fartsfylt start på kampen, hvor Tromsø fyrte av fire skudd på mål før pause, mens Lillestrøm kom seg til to store sjanser. Det sto likevel 0-0 på resultattavla da lagene tuslet inn i garderoben.

Etter hvilen fikk Tromsø endelig betaling for sjansene sine da Maï Traoré ble spilt opp av Kent-Are Antonsen inne i boksen og banket gjestene i ledelsen.

Lillestrøm kom også seg til flere gode sjanser, uten at de ble noe nevneverdig farlige for Tromsø-keeper Jakob Haugaard.

Dermed faller Lillestrøm ned på 7.-plass på eliteserietabellen. Romerikeklubben står med 17 poeng etter elleve serierunder og har sju poeng opp til Brann på bronseplass.

Vertene fikk et svært etterlengtet gjensyn da Marius Lundemo endelig returnerte til fotballbanen etter å ha vært ute på sidelinjen i ti måneder med en ankelskade.

(©NTB)

Flere nyheter: