Liverpool-manager Jürgen Klopp omfavner Lewis Koumas, som scoret i debutkampen da Southampton ble slått i FA-cupen. Foto: Jon Super, AP / NTB

Klopps unggutter seiret igjen – Koumas og Danns senket Southampton

18-årige Lewis Koumas ble matchvinner i sin Liverpool-debut da Southampton ble slått 3-0 i FA-cupen. Jevngamle Jayden Danns scoret de to siste.

Av NTB | 28.02.2024 23:27:33

Sport: Tre dager etter å ha sett sine unggutter stå opp i ekstraomgangene av ligacupfinalen og sikre det første av fire mulige trofeer i avskjedssesongen, sendte Jürgen Klopp et enda mer uerfarent lag på banen i FA-cupen, og så dem ta seg til kvartfinale.

Koumas scoret et smart mål rett før pause og ble den fjerde yngste spiller som har scoret i sin Liverpool-debut, fire dager yngre enn Robbie Fowler som ble skjøvet ned til femteplass.

I en kamp der Southampton skapte både de fleste og de største sjansene, var det en annen 18-åring som punkterte kampen. Jayden Danns, som kom inn i ligacupfinalen, gjorde det også onsdag. Han scoret 2-0-målet i det 73. minutt og fastsatte resultatet rett før slutt.

– Det er en drøm som blir virkelig. Jeg har holdt med denne klubben siden jeg ble født. Å komme inn og score foran The Kop er fantastisk. Det føles uvirkelig, som om jeg er med i en film, sa Danns til ITV.

– Jeg vet ikke hva faren min gjør nå, for han gråt da jeg debuterte.

– Det var lite erfaring, men mye talent, og jeg la ikke noe press på dem, sa han. Onsdag satset han på samme resept, og det lyktes i den grad at han tok seg råd til å bytte ut lagkaptein Virgil van Dijk ved pause.

Southampton skapte sjanser helt fra start, men greide ikke å overliste Caoimhin Kelleher, som fulgte opp storspillet fra Wembley og radet opp glimrende redninger.

Kamaldeen Sulemana var spesielt skarp for gjestene på Anfield, og han hadde et stolpeskudd tidlig i kampen. Sekou Mara og Joe Aribo kom også til flere store sjanser, og rett før 2-0 misset Shea Charles en kjempesjanse.

Han er sønn av Jason Koumas, som så sent som i 2008 scoret to mål da Wales slo Norge 3-0 i Wrexham. Koumas senior ble utviklet i Liverpool-akademiet med spillere som Steven Gerrard og Michael Owen, men måtte til mindre meritterte klubber for å få spille førtelagsfotball.

Danns punkterte kampen med en flott avslutning etter at Harvey Elliott utnyttet et balltap av Southampton og spilte ham fram, og i det 88. minutt scoret han igjen på en keeperretur.

Klopp kalte ungguttenes suksess på Wembley søndag, i fravær av de mange skadde nøkkelspillerne, «en av de beste fotballhistoriene noensinne».

Koumas ble i det 44. minutt spilt fram av Bobby Clark og avsluttet smart mot nærmeste hjørne mens han løp på tvers av feltet. Ballen sneiet Jack Stephens og gikk inn. Det var bare lagets annen avslutning på mål.