Menu
Fotballpresident Lise Klaveness er klar på at gråsonene vil oppstå etter at landslagssjef Ståle Solbakken tok ut sønnen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Klaveness om Solbakken-uttaket: – Gråsonene vil oppstå

Fotballpresident Lise Klaveness mener det er et tøft dilemma at Ståle Solbakken skal trene sønnen Markus på landslaget, men at uttaket ikke er feil.

Av NTB | 30.08.2023 19:04:52

Sport: Det har vært stilt spørsmål ved om det vil være problematisk at landslagssjef Solbakken tar ut sin egen sønn. Tirsdag skjedde det da sønnen Markus kom med i troppen til to landskamper i september.

Klaveness mener at reglene om inhabilitet ikke kan hindre at de beste utøverne får være med i toppidretten.

– Det er et dilemma som toppidretten har håndtert i veldig mange sammenhenger og i mange idretter. På den ene siden er vi bundet av habilitetsregler i idretten i Norge, og det er alle ansatte. Samtidig så vet man at når det gjelder konkurranselogikken, der de beste skal med, får vi et dilemma. Det er ingen hos oss som tenker at det ikke gir utfordringer, sier Klaveness i NRKs Dagsnytt onsdag.

– Gråsonene vil oppstå, og da blir det å ha en løpende dialog med de rundt og den offentlige debatten, sier Klaveness.

– Vi må selvfølgelig være veldig bevisste, håndtere det åpent og ha en løpende vurdering av landslagssjefens rolle, fortsetter hun.

Fotballpresidenten er klar på at forbundet ikke ønsker at det skal oppstå situasjoner som gjør at en av de må vike fra landslaget.

– Alternativet her finnes ikke. Alternativet er å ikke ha med sønnen eller at Ståle Solbakken må tre til side. Det synes vi i Norges Fotballforbund er feil konklusjon. Da må vi se på hvordan vi skal håndtere det, sier Klaveness.

– Markus er tatt ut fordi han er god nok akkurat nå. Det har ikke vært det letteste, og det er nok den plassen vi har debattert mest. Kent (Bergersen) og Brede (Hangeland) var en del klarere enn jeg var, sa Solbakken under tirsdagens uttak.

– Han må nok være et par prosent bedre enn det jeg tenkte for å bli tatt ut. Vi må se bort fra far-sønn-greiene, la han til.

Hun sier at forbundet skal ha en løpende vurdering rundt situasjonen.

Landslagssjefen ser ingen problemer og tror sønnen vil håndtere det fint å spille under sin far.

(©NTB)