Menu
Snøværet skapte utfordrende kjøreforhold på veiene onsdag, som her på E18 mellom Drammen og Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Klart råd til alle som skal kjøre på jobb: Beregn god tid og hold avstand

Det ser foreløpig greit ut på de viktigste innfartsårene til Oslo torsdag, men alle som skal ut og kjøre, får beskjed om å ta det forsiktig.

Av NTB | 05.01.2023 05:45:02

Økonomi og næringsliv: Det var snøkaos i Oslo-området onsdag, og torsdag morgen snør det igjen tett enkelte steder. Likevel ser det ut til at kjøreforholdene er greie på de store veiene, opplyser Vegtrafikksentralen øst.

– Brøytetogene har gått i skytteltrafikk og gjør alt de kan for å få det unna, så det går greit på innfartsveiene inn til Oslo. Man må beregne ekstra tid, avpasse farten og kjøre etter forholdene, sier trafikkoperatør Tone Sorken til NTB.

– Vær litt forsiktig hvis du må bytte felt, for det ligger litt snø der. Og kommer man bak et brøytetog, så må man være tålmodig, sier hun.

– Hold avstand til bilen foran så du har mulighet til å stoppe hvis det skulle skje noe. Det kan se bart ut, men så er det glatt. Det blir vintervei i dag, sier Sorken.

Øst politidistrikt opplyser at det ser fint ut på veiene sørover mot Østfold, men at det er litt vanskeligere lenger nord. Det er imidlertid ikke meldt om store trafikale problemer.

– Vi hadde noen mindre trafikkhendelser i natt, men ingenting i morgentimene. Vi får se hvordan det går utover dagen, sier operasjonsleder Karianne Knudsen til NTB i 7.30-tiden.

– Det ser mye bedre ut i dag enn i går fordi det snør ikke veldig tett lenger, i hvert fall ikke i Oslo-området. Vi har heller ikke fått meldinger om spesielle problemer i Østfold eller Innlandet, sier trafikkoperatør Gry Solli til NTB.

– Det er stort sett saltet, bart og måkte hovedveier. Det kan selvfølgelig være noe snø på mindre veier ennå, men jeg tror mange har valgt hjemmekontor i dag fordi det er mye mindre kø enn på en vanlig torsdag, legger hun til.

Oslo-politiet opplyser at det har vært en rolig natt på veiene ettersom få har vært ute og kjørt.

– Det er ingen spesielle problemer foreløpig. Det har vært et par småstans på morgenen, men ingenting som hindrer den store trafikken, sier operasjonsleder Per-Ivar Iversen til NTB.

– Det er vanskelig å spå framtiden, men hovedveiene er godt brøytet nå, så dette bør gå rimelig greit, sier han.

Det er blant annet tett snøvær ved Skulleruddumpa, der det var store problemer onsdag. Det snør også utover mot Asker.

Ved 8-tiden torsdag morgen har situasjonen forbedret seg på veiene i Oslo, Østfold og Innlandet, bekrefter Vegtrafikksentralen øst.

(©NTB)

Flere nyheter: