Menu
Norwegian-fly risikerer å bli stående på bakken fra lørdag morgen hvis pilotene ikke blir enige med flyselskapet om årets lønnsoppgjør. Foto: Vidar Ruud / NTB

Klart for mekling i Norwegian-oppgjøret – 17 piloter klare for streik fra lørdag morgen

Reisende med Norwegian kan bli rammet av streik hvis partene ikke kommer til enighet i årets lønnsoppgjør. Konflikten kan være et faktum lørdag morgen.

Av NTB | 28.05.2024 16:32:59

Økonomi og næringsliv: – Det tas ut 17 fra lørdag dersom det ikke oppnås enighet i meklingen, skriver presseansvarlig Trygve Bergsland i Parat i en epost til Dagens Næringsliv.

Et såpass lite uttak vil trolig få begrenset effekt på flygingene i første omgang, ifølge avisen. Men antallet streikende kan bli raskt oppjustert hvis det blir konflikt, understreker Bergsland.

Parat har meldt plassoppsigelse for til sammen 690 medlemmer, som i ytterste konsekvens kan bli tatt ut i streik hvis meklingen ikke fører fram.

Meklingen starter torsdag formiddag. Fristen går ut ved midnatt natt til lørdag 1. juni, men erfaringsmessig kan prosessen gå mange timer på overtid så lenge partene mener de har noe å snakke om.

– Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser en streik kan få. Det jobbes på operativ side for å få en oversikt. Når det er sagt, så er vårt mål å komme til enighet gjennom en mekling, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til DN.

(©NTB)

Flere nyheter: