Menu
En buss passerer foran Galleri Oslo med Radisson Blu Plaza Hotel på 117 meter i bakgrunnen. Nå vil kommunen tillate bygninger på inntil 125 meter i dette området. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag.

Av NTB | 29.01.2023 02:45:05

Natur og miljø: En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen. Spørsmålet som ble stilt var: Plan- og bygningsetaten vil åpne for høyhus opptil 125 meter rundt Oslo S, og opptil 70 meter i andre områder. Hva er din holdning til dette?:

* 48,9 prosent er negative.

* 32,9 prosent er positive.

* 18,2 prosent vet ikke.

I dag er Oslo Plaza hovedstadens høyeste bygning med 117 meter.

En av dem som har gått hardt ut mot høyhusplanen, er arkitekt Erik Collett. Han har ikke mye til overs for dem som ønsker å bygge høyere.

– Det er fremmedgjørende og har mye mer negativt ved seg enn positivt. Noen synes det er kult, mens de fleste synes det er forstyrrende og en type bebyggelse som melder seg ut av konteksten og den øvrige bebyggelsen, påpeker Collett.

Målingen viser at motstanden er størst blant de som stemmer Rødt (62,5 prosent) Folkets parti (57,1 prosent) og Arbeiderpartiet (49,6 prosent). Minst negative er MDG- og KrF-velgerne ned 40 prosent.

Høyhusplanen skal nå til politisk behandling, før den endelig vedtas av bystyret i Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: