Menu
Johannes Høsflot Klæbo var sliten etter den siste etappen opp alpinbakken Alpe Cermis i Val di Fiemme søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Klæbo vant Tour de Ski: – Har vært bortimot perfekt

Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen problemer med å forsvare sammenlagtledelsen og avgjøre Tour de Ski. Simen Hegstad Krüger vant etappen opp monsterbakken.

Av NTB | 08.01.2023 13:56:26

Sport: Klæbo hadde ett minutt og to sekunder til gode på svenske Calle Halfvarsson foran den siste og avgjørende kraftprøven opp slalåmbakken Alpe Cermis. Det forspranget var han aldri i nærheten av å gi fra seg.

– Dette er stort. Denne bakken er seig, og nå har vi kriget i sju dager, så det er godt å være ferdig, sa Klæbo til Viaplay.

– Tour de Ski har vært bortimot så perfekt som den kunne bli. Jeg er supergodt fornøyd også med dagen i dag, fortsatte han.

Klæbo hadde vunnet samtlige seks etapper i årets Tour de Ski foran søndagens avslutning. Verdenscuplederen drømte om å gjøre rent bord, men det skulle vise seg å bli altfor vanskelig.

Klæbo hang med teten inn i slalåmbakken, men falt der tilbake. Trønderen sørget samtidig for å ha sammenlagttoer Halfvarsson trygt bak seg.

Til den skrivende delen av den norske pressen kunne Klæbo utdypet:

– Dette smakte utrolig godt. Jeg har vært flink til å ta en dag om gangen. Det skal bli godt å suge litt på karamellen og se tilbake på hva vi har gjort. Det kommer noen følelser når man vet hva som er skjedd. Rett før sesongstart var jeg jo usikker på om jeg i det hele tatt kunne gå på grunn av skaden.

Klæbo la til at han er godt fornøyd med de valgene han tok og som førte til at hamstringskaden ble leget akkurat i tide til verdenscupåpningen.

Etter hvert rykket Krüger og Holund fra lagkameratene, og deretter takket Krüger også lagkameraten for følget. Til slutt ble seieren svært enkel for Lyn-løperen.

– Jeg synes bakken var brattere i år, jeg. Jeg holdt på å bli spist opp av Holund på slutten, for da var det ikke mye saft igjen. Heldigvis holdt det. Jeg synes jeg får maks ut av dagen. Det var for langt opp til Johannes, sa Krüger til Viaplay.

Med etappeseieren endte Krüger på annenplass i Tour de Ski. Holund tok tredjeplassen foran Federico Pellegrino. Pål Golberg ble nummer fem, mens Sjur Røthe endte på sjuendeplass.

– Det har vært en god tour. Jeg er speielt fornøyd med at jeg har steg i klassisk, sa Krüger.

– Jeg hadde et lite håp om at jeg skulle bli topp tre på etappen, men topp tre i touren hadde jeg ikke trodd, sa Holund.

Han røpet at det var svært nær at han droppet å gå Tour de Ski denne sesongen. Avgjørelsen om å gå angrer han ikke.

– Dette er noe jeg har drømt om i mange år. Jeg trodde kanskje tiden var forbi at jeg skulle bli topp tre i Tour de Ski. Det er stort. Det er noe av det største man kan oppleve som skiløper. Jeg manglet en pallplass her, sa 34-åringen.

Didrik Tønseth ble nummer ni etter å ha tatt 13.-plassen på den siste etappen opp monsterbakken.

I kampen om etappeseieren tok Sjur Røthe, Hans-Christer Holund og Simen Hegstad Krüger kommandoen i Alpe Cermis. Didrik Tønseth hang også på innledningsvis.

Holund ble nummer to på den siste etappen, mens franske Jules Lapierre tok tredjeplassen foran Sjur Røthe. Klæbo ble nummer seks.

(©NTB)

Flere nyheter: