Menu
Johannes Høsflot Klæbo i kjent stil som vinner på onsdagens 20 kilometer i Tour de Ski i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo-rykk ga seiersrekord i Tour de Ski

Johannes Høsflot Klæbo så igjen uslåelig god ut og vant 20-kilometeren i Oberstdorf. Med det tok han sin 15. etappeseier i Tour de Ski.

Av NTB | 04.01.2023 12:57:38

Sport: Det er flest av alle uansett kjønn. Therese Johaug og Justyna Kowalczyk stoppet begge på 14 tourtriumfer.

Klæbo hadde full kontroll på et stort felt og spurtet inn til nok en seier på onsdagens distanse i fri teknikk. Trønderen har vunnet fire av fire etapper i vinterens Tour de Ski-utgave.

På pallen fikk han med seg Sindre Bjørnestad Skar og italieneren Federico Pellegrino. Skar ble slått med 1,8 sekunder og havnet på tourpodiet for andre gang i karrieren.

– Som forventet ble det rolig. Samlet kom det opp flere enn jeg hadde trodd, og det gikk i sneglefart i lang tid, men på slutten handler alt om å posisjonere seg. Jeg var toer ned den siste bakken, og da øynet jeg muligheten, sa Klæbo til Viaplay etterpå.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle være så mange i en massespurt, men jeg er veldig fornøyd med måten vi løste det på, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til Viaplay.

Klæbo startet jaktstarten tolv sekunder foran Simen Hegstad Krüger. Tidene var basert på tirsdagens klassiske 10 kilometer, og allerede på åpningsrunden var fem mann samlet i front. Ikke lenge etterpå ble gruppen folksom med tett på 30 løpere.

– Nå er det bare å bruke hviledagen i morgen godt, så blir det en bra sprint på fredag, sa Klæbo om fortsettelsen.

I timene før etappestart ble det kjent at Martin Løwstrøm Nyenget reiser hjem. Han trakk seg etter å ha følt seg dårlig. Etter tre etapper lå Nyenget på 9.-plass i sammendraget.

Tour de Ski flytter på seg og går inn i sluttfasen med tre etapper i Nord-Italia. Fredag er det sprint i klassisk stil, mens det dagen etter er fellesstart over 15 kilometer. Det hele rundes av søndag opp monsterbakken Alpe Cermis.

Norge hadde alle sine ni startende blant de tolv beste i mål. Rennet ga ikke store utslag i sammendraget, men flere av de norske tok inn en del tid. Klæbo leder med tolv sekunder på Pellegrino, mens treer Pål Golberg følger ytterligere to sekunder bak.

Først inn mot oppløpet rykket Klæbo. Ingen greide å holde tritt på 26-åringens vei mot det som var hans 56. verdenscupseier. Aldri før har Klæbo vunnet flere enn fire etapper i en og samme tour, men den bestenoteringen står for fall om alt går som de fleste tror.

(©NTB)