Menu
Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to på sprinten i Les Rousses. Foto: Laurent Gillieron / Keystone via AP / NTB

Klæbo nummer to i verdenscupsprinten i Les Rousses: – Langt fra optimalt

Johannes Høsflot Klæbo var nær nok en verdenscupseier, men måtte gi tapt for hjemmefavoritt Richard Jouve i franske Les Rousses. Pål Golberg tok tredjeplassen.

Av NTB | 28.01.2023 16:35:07

Sport: Klæbo var best i kvalifiseringen, kvartfinalen og semifinalen, men nådde akkurat ikke helt opp i finalen i sprintrennet i klassisk stil.

Hjemmefavoritten Jouve slo nordmannen i spurten og var 0,09 sekund foran nordmannen i mål.

– Jeg havner bakpå og bommer på et tak. På et sånt oppløp som detter og en sistesving som er så avgjørende, så ryker det rett og slett der. Det er langt fra optimalt, jeg skulle gjerne stått på toppen der, sa Klæbo til Viaplay etter konkurransen.

Verdenscuplederen er klar på at det kun er det å stå øverst på pallen som virkelig betyr noe.

– Jeg samler ikke på 2.-plasser, konstaterte 26-åringen.

Sivert Wiig leverte en sterk konkurranse og endte som nummer fem. For de andre norske ble lørdagen en nedtur.

Både Sindre Bjørnestad Skar og Even Northug var i nærheten av å ta seg videre, men røk ut i kvartfinalene. Valnes var blant favorittene til å vinne konkurransen etter å ha kommet på 2.-plass i kvalifiseringen. Bardufoss-løperen røk likevel også ut i kvartfinalen da han kom borti staven til Edvin Anger og ramlet på vei inn på oppløpet.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg tror jeg var borti staven hans. Plutselig lå jeg der, sa en svært skuffet Valnes til Viaplay etter kvartfinalen.

(©NTB)