Menu
Johannes Høsflot Klæbo vant bysprinten i Mosjøen. Foto: Geir Olsen / NTB

Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i Mosjøen. Petter Northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale.

Av NTB | 27.04.2024 14:53:09

Sport: Dermed sikret Klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. Lucas Chanavat ble nummer to, mens Even Northug sikret 3.-plassen.

Rennet var Klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for Norge i verdenscupen.

Nå er han imidlertid kommet til enighet med Norges Skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene.

Klæbo hadde få problemer i lørdagens renn og kontrollerte inn til seier i både kvart- og semifinale. Han erkjente riktignok at formen ikke var helt på topp.

– Det blir en hard dag, det kjenner jeg. Jeg angrer på den uka jeg hadde i Hellas nå, sa han til TV 2 etter kvartfinalen.

I finalen fortsatte likevel Klæbo i overlegen stil og tok en komfortabel seier.

Lillebror Even Northug tar på seg deler av skylden for å slite ut storebroren.

– Når jeg og Lucas (Chanavat) bytter på å dra og setter fart, blir det for hardt for Petter. Vi gikk for jevnt, tenker jeg, sa Even Northug med et glimt i øyet.

– Arrangøren satte meg sist … Hadde de satt meg først, kunne jeg styrt det fra tet. De vil ha meg ut, fleipet storebroren tilbake.

– Det var brutalt og tungt. Jeg har ikke så mye igjen nå, så nå har jeg mest lyst til å gi meg og se finalen. Nå fikk jeg hvert fall første startspor. Det var fortjent, det hjelper å klage, sa Northug.

38-åringen ble nummer fire i finalen.

I kvinnenes renn var det full svensk dominans. Johanna Hagström vant foran Maja Dahlström og Elin Näslund. Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske løper på 4.-plass.

Den tidligere skikongen Petter Northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. I semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet.

Håpet var imidlertid ikke helt ute for eldste blad Northug. Alle som røk ut, fikk nemlig en siste sjanse i et oppsamlingsheat, hvor veteranen denne gang fikk starte først i feltet. Den muligheten grep han med begge hendene og gikk inn til seier.

(©NTB)

Flere nyheter: