Menu
Johannes Høsflot Klæbo kunne smile etter nok en etappeseier i Tour de Ski. Han vant 15-kilometeren foran Pål Golberg. Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo bød på rekordshow – stusset over svensk taktikk

Johannes Høsflot Klæbo hadde igjen et perfekt løpsopplegg og vant lørdagens 15 kilometer i Tour de Ski. Han er på vei mot sin tredje sammenlagttittel.

Av NTB | 07.01.2023 15:45:53

Sport: På oppløpet hadde Klæbo full kontroll og gled i mål foran landslagskollega Pål Golberg og italieneren Francesco De Fabiani.

Etappeseieren var trønderens sjette på rad. Med det slo han Sergej Ustjugovs rekordrekke fra 2016/17-sesongen. Søndag kan han bli mer historisk og gå uslåelig gjennom en hel tour.

I alt har Klæbo vunnet 17 av 26 etapper han har gått i Tour de Ski.

– Det føles godt selvfølgelig. Det har vært seks veldig, veldig gode dager, og jeg føler at jeg har truffet bra, selv om det føles som om farten i dag ikke var altfor høy. Calle så sterk ut, og jeg tenkte at han skulle gjøre mer. Men jeg fikk en bra linje fra toppen og slapp å slippe meg utfor først, og da klarte jeg heldigvis å holde unna, sa Klæbo om det som ble en ganske enkel reise fram mot nok en etappeseier.

Klæbo styrer mot sin tredje Tour de Ski-tittel av fire mulige. I 2020 ble han nummer tre.

Halfvarsson greide ikke å ta seg inn på pallen og ble nummer fem på tourens nest siste dag.

– Jeg er overrasket over at Calle ikke prøvde mer. Han så sterk ut og hadde spikerfeste opp bakkene. Jeg er godt fornøyd med måten jeg løste det på i de to siste rundene, sa Klæbo om rivalen.

Halfvarsson har vist styrke på de siste etappene i touren, men avsluttet ikke godt nok lørdag.

– Med tanke på sammenlagtstillingen i touren spilte det ikke så stor rolle, men det hadde vært kult å være på pallen. Jeg skal gjøre så godt jeg kan i morgen, og så får vi se om det holder til en pallplass, sa svensken.

Foran sluttfasen var landslagstrener Eirik Myhr Nossum sikker på mer Klæbo-suksess.

– Jeg setter gård og grunn på at han tar sin sjette i dag, sa han til Viaplay.

Norsk herrelangrenn dominerer totalt på distanse. Klæbo gikk inn til det som var Norges tolvte strake distanseseier i verdenscupen.

Simen Hegstad Krüger på 7.-plass ble tredje best av de norske i Val di Fiemme. Rett bak fulgte Didrik Tønseth og Hans Christer Holund.

Tour de Ski avsluttes opp monsterbakken Alpe Cermis søndag.

Byåsen-mannen startet lørdagens renn med en 58 sekunders ledelse på Calle Halfvarsson i sammendraget. Han plusset på fire sekunder til etter endt løp.

Den klassiske 15-kilometeren i Val di Fiemme er blant de tøffeste løpene i verdenscupen. I et strukket felt gjorde Klæbo som han ville på de innlagte bonuskonkurransene. Han plukket både flest poeng og sekunder.

(©NTB)

Flere nyheter: