Menu
Berit Kjøll støtter beslutningen om å sette prosjektet om strømming av aldersbestemt breddeidrett på pause. Foto: Berit Roald / NTB

Kjøll om strømmestansen i ungdomsidretten: – En klok beslutning

Idrettspresident Berit Kjøll sier hun ser fram til å få en grundig behandling av sakene rundt distribusjon av strømming i aldersbestemt idrett.

Av NTB | 13.01.2023 19:48:44

Økonomi og næringsliv: Det er Norges Håndballforbund, Norges Ishockeyforbund, Norges Bandyforbund, Norges Volleyballforbund, Norges Basketballforbund, Norges Fotballforbund som deltar i prosjektet. Fredag ettermiddag ble det kjent at prosjektet med selskapet MyGame settes på pause når det kommer til strømming av ungdom ned til 15-årsalderen.

Framover er grensen satt ved 18 år.

– Jeg er glad for det initiativet som de involverte særforbundene nå har orientert oss om, og jeg synes det er en klok beslutning som er fattet om å stille strømmeaktiviteten i aldersbestemte klasser i bero inntil alle relevante problemstillinger er grundig utredet og belyst, sier Kjøll til NTB.

MyGame har planlagt å montere automatiske kameraer i idrettshaller over hele landet for å direkteoverføre kamper fra 15-årsklassen og oppover. Tanken er at familie og venner skal kunne følge kampene på nettet mot å betale for et abonnement. MyGame er deleid av TV 2 og Amedia.

VG har samtidig avdekket flere uheldige episoder rundt den delen av strømmingen som allerede er igangsatt.

– Idrettsstyret ser nå fram imot å få presentert et helhetlig saksgrunnlag og en grundig behandling av saken, inkludert innspill fra idretten selv, barns beste-vurderinger og medvirkningsprosesser fra utøverne, sier Kjøll.

(©NTB)

Flere nyheter: