Menu
Spanske brannmannsskaper forsøker å begrense den kraftige skogbrannen i ulendt terreng på kanariøya Tenerife. Foto: Arturo Rodriguez / AP / NTB

Kjøligere vær letter kampen mot brann på Tenerife

Kjøligere vær natt til søndag har gjort arbeidet med å slukke en farlig skogbrann på kanariøya Tenerife lettere. 12.000 mennesker er hittil evakuert.

Av NTB | 20.08.2023 13:24:33

Ulykker og naturkatastrofer: Brannmannskapene hadde en viss framgang i løpet av natten på grunn av bedre værforhold. Brannen fortsatte å spre seg i ulendt terreng mot nord, men sørfronten av brannen er stabil.

– Vi advarte om en kompleks situasjon, men brannmannskapene jobbet hardt gjennom natten uten å miste et eneste hjem til flammene, sier Kanariøyenes guvernør Fernando Clavijo.

Brannen er den verste på 40 år på Kanariøyene og har hittil svidd av 84 kvadratkilometer, som tilsvarer 4 prosent av Kanariøyenes areal. Over 12.000 mennesker har måttet rømme fra husene sine siden tirsdag.

Over 400 brannmannskaper og soldater er satt inn i slukningsarbeidet, og 23 fly og helikoptre er i gang med å slippe vann over flammene.

Brannen herjer i ulendt terreng med tett og tørr barskog og dype raviner i og rundt en nasjonalpark ved vulkanen Teide. Enorme røykskyer har steget til åtte kilometer over toppen av vulkanen.

(©NTB)

Flere nyheter: