Menu
Aktivister demonstrerer utenfor Algeries ambassade i Frankrike med krav om at journalisten Ihsane El Kadi løslates. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Kjent algerisk journalist dømt til fengsel i tre år

En algerisk domstol har dømt den kjente journalisten og medielederen Ihsane El Kadi til fengsel i tre år. Amnesty International fordømmer avgjørelsen.

Av NTB | 02.04.2023 17:14:23

Kriminalitet og rettsvesen: Etter at han ble varetektsfengslet i desember ble El Kadi anklaget for å ha «mottatt penger og privilegier fra folk og organisasjoner innenlands og utenlands, som gjengjeldelse for aktiviteter som kan skade statens sikkerhet».

Etter algerisk lov er det straffbart å motta «midler, gaver eller annet for å undergrave statens sikkerhet».

El Kadi vil anke dommen, opplyser forsvarer Abdelghani Badi til nyhetsbyrået AFP. Forsvarerne boikottet søndagens rettsmøte fordi de mener rettsprosessen ikke er rettferdig.

El Kadi er leder for nyhetsnettstedet Maghreb Emergent og Radio M, som er to av få uavhengige medier i Algerie.

I januar sa Amnesty International at anklagene mot El Kadi var oppdiktet. Tidligere samme måned ba 16 internasjonale mediepersonligheter, inkludert den russiske journalisten Dmitrij Muratov som vant Nobels fredspris, om at El Kadi blir frigitt og at Algerie avvikler «uakseptable» restriksjoner mot mediene i landet.

Retten beordret også oppløsning av Interface Medias, som har gitt ut El Kadis to publikasjoner, og bestemte at selskapets eiendeler skal konfiskeres. Dessuten er selskapet ilagt en bot på 10 millioner dinarer, som tilsvarer cirka 770.000 kroner, og El Kadi har fått en bot på drøyt 50.000 kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: