Menu
Viktor Hovland viste storform på den siste runden av PGA-sluttspillet søndag. Foto: George Walker / AP / NTB

Kjemperunde av Hovland tross sent feilskjær – spilte seg inn i seierskampen

Viktor Hovland leverte periodevis forrykende spill på lørdagens tredjerunde og er på skuddhold til seieren i åpningsturneringen i PGA-sluttspillet i golf.

Av NTB | 12.08.2023 21:44:29

Sport: Etter en svak åpningsrunde på turneringen startet Hovland klatringen på listene i Memphis i USA fredag. Lørdag fulgte han opp med det som til slutt ble en sterk tredjerunde.

Oslo-gutten gjorde runden på fem slag under par, til tross for en dobbeltbogey på siste hull. Det gir ni slag under par totalt, hvilket plasserer Hovland på en strålende sjetteplass i turneringen.

– Han skal ha all honnør for fantastisk spill, men det er selvfølgelig surt å avslutte med en dobbeltbogey, sa Eurosport-ekspert Henrik Bjørnstad.

Opp til den ledende amerikaneren Lucas Glover skiller det fem slag. Taylor Moore er nummer to og er fire slag foran Hovland.

De siste ni hullene ble innledningsvis et birdiekjør av sjeldent merke. Etter å ha gått ett slag under par på fire av de fem innledende hullene, ble det en sterk eagle på hull nummer 16.

Der slo Hovland seg inn på greenen på to slag, og satte den påfølgende putten til stor jubel.

Dermed måtte Oslo-gutten droppe. Han slo deretter fjerdeslaget inn på greenen, men bommet den påfølgende putten.

Dermed måtte han bokføre en særdeles sur dobbeltbogey.

– En god runde, men med en voldsom bismak, sa Eurosport-kommentator Per Haugsrud.

Trøsten er at Hovland er med i tetkampen likevel.

Turneringen i Memphis, Tennessee, avsluttes søndag.

Nordmannen innledet tredjerunden med birdie på hull nummer to og fem. Deretter ble det en sur bogey på det sjuende hullet, og det var lenge også det eneste feilskjæret Hovland måtte bokføre.

Etter par på hull 17, ble runden avsluttet med store problemer. Utslaget på hull nummer 18 endte i vannet, og det oppdaget Hovland raskt etter å ha truffet ballen. Golfstjernen svarte med å hamre driveren i gresset.

(©NTB)

Flere nyheter: