Menu
David Thorvik gikk godt for Kjelsås. Foto: Heiko Junge / NTB

Kjelsås med jubeldag på Gjøvik – vant også herrestafetten

Edvard Sandvik, David Thorvik og Håvard Moseby sikret ny Kjelsås-jubel på NM-stafetten over 3x10 km på Gjøvik søndag.

Av NTB | 22.01.2023 14:55:17

Sport: Sandvik og Thorvik gikk godt på sine etapper og sendte Moseby ut i tet på siste etappe. Han økte forspranget på 17 sekunder ned til Byåsen og sikret seieren med god margin.

– Dette kjennes veldig godt ut. Vi fikk dobbelt sølv i fjor, og da jentene tok gull i år måtte vi gutta gjøre det samme. Gøy! Vi var litt favoritter på forhånd basert på startlistene. Det var artig å gå i tet, og jeg fikk så stort forsprang av David og Edvard at det var en veldig enkel jobb for meg i dag, sa Moseby til NTB.

Heming ved Harald Astrup Arnesen, Alvar Johannes Alev og Simen Myhre ble nummer to, mens Mjøsski (Mats Opsal, Jonas Vika og Håvard Hovde) tok tredjeplassen.

Kjelsås ble nummer to i fjor og slo dermed tilbake med seier. Tidligere søndag vant Kjelsås kvinnestafetten. Dermed ble det en virkelig jubeldag.

Magnus Nikolai Sedeniussen, Hans Christer Holund og Johan Tjelle gikk for Oslo-klubben. De manglet Simen Hegstad Krüger, som sto over NM med sykdom.

Stafetten skulle egentlig gå både i klassisk og fri, men lørdag gjorde arrangøren om på løypekartet og bestemte deretter at alle etapper skulle gås i klassisk.

NM-løperne fikk ikke gått fellesstart med skibytte lørdag som følge av for lave temperaturer.

Lyn hadde foran søndagens renn vunnet alle de tre siste stafettene, men på Gjøvik havnet de tidlig bakpå og greide ikke hente det inn og endte på 9.-plass.

Stafett-tidene måtte flyttes på som følge av kulden. Opprinnelig skulle dagen på Gjøvik starte klokken 9, men først klokken 11 gikk startskuddet med kvinnenes stafett. Herrestafetten ble flyttet fra 9 til 13.30.

(©NTB)