Menu
Røyk stiger opp fra et nabolag i Khartoum lørdag etter harde kamper mellom hæren og en paramilitær gruppe. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

Kirkens Nødhjelp: Dramatisk for ansatte i Sudan

Kirkens Nødhjelp opplyser at alle deres ansatte i Sudan er i sikkerhet, men at situasjonen i landet er dramatisk.

Av NTB | 15.04.2023 14:24:03

Ulykker og naturkatastrofer: Hjelpeorganisasjonen har over 100 ansatte i Sudan, flesteparten av dem er lokalt ansatte. De har ingen nordmenn i Sudan nå.

– Vi hører fra våre ansatte at de hører skudd og eksplosjoner i Khartoum. Vårt kontor er ikke veldig langt fra flyplassen hvor det har vært angrep. Dette oppleves som dramatisk for våre ansatte, sier utenlandssjef Arne Næss-Holm i Kirkens Nødhjelp til NTB.

Han sier situasjonen i Sudan er uoversiktlig og alvorlig. Kirkens Nødhjelp har vært i Sudan i over 50 år, og det er et av deres største landprogrammer.

– Vi er nå først og fremst opptatt av at våre ansatte er trygge. Så langt har vi fått bekreftet at de er det. De holder seg innendørs og skal ha reserver av mat og vann til å klare seg noen dager, sier Næss-Holm.

– Det er for tidlig å si hva slags effekter dette har for arbeidet vårt, men som en humanitær aktør i Sudan i mange år, så blir man jo veldig bekymret for det sudanske folket som har gjennomgått veldig mye i mange år, sier han.

Kirkens Nødhjelp har foreløpig ikke diskutert å trekke folk ut av Sudan.

(©NTB)

Flere nyheter: