Menu
Kinas spesialutsending Li Hui (midten t.h.) var i Ukraina tidligere denne uka. Der møtte han blant annet Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba (midten t.v.). Foto: Ukrainas utenriksdepartement via AP / NTB

Kinesisk utsending møtte Zelenskyj i Kyiv

Kinas spesialutsending Li Hui møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under sitt besøk i Kyiv, sier en talsperson for Kinas utenriksdepartement.

Av NTB | 18.05.2023 16:24:33

Politikk: Li var i Ukraina 16. og 17. mai, der han diskuterte mulige løsninger på Ukraina-krigen med utenriksminister Dmytro Kuleba. Ukraina har gjort det svært klart at de ikke vil akseptere tap av territorium eller en frysing av konflikten som en del av en fredsløsning.

Kina har forsøkt å posisjonere seg som en nøytral part i konflikten, men vil fortsatt ikke beskrive Russlands invasjon av Ukraina som en krig, og har støttet Russland politisk og økonomisk. De har hele tiden framholdt at det ikke finnes noen enkel løsning på konflikten, men at alle parter må skape «tilfredsstillende forhold og felles tillit for å gjennomføre en politisk løsning».

Kinesiske myndigheter sier Li skal innom Polen, Frankrike og Tyskland i nær fremtid, men detaljene i reiseplanen hans er ikke kjent.