Menu
Wang Yi avsluttet i oktober ti år som Kinas utenriksminister og ble da valgt inn som leder av utenriksavdelingen til kommunistpartiets politbyrå. Foto: Heiko Junge / NTB

Kinas toppdiplomat deltar på sikkerhetskonferansen i München

Kinas toppdiplomat Wang Yi deltar på sikkerhetskonferansen i München i Tyskland denne uka og planlegger også besøk til flere andre land, deriblant Russland.

Av NTB | 13.02.2023 09:05:32

Politikk: I tillegg vil Wang besøke Frankrike, Italia og Ungarn denne måneden, bekrefter det kinesiske utenriksdepartementet mandag.

Årets sikkerhetskonferanse i München er den 59. i rekken og avholdes 17.–19. februar. Flere globale ledere skal være til stede, inkludert USAs visepresident Kamala Harris .

Wang avsluttet i oktober ti år som Kinas utenriksminister og ble da valgt inn som leder av utenriksavdelingen til kommunistpartiets politbyrå. Avdelingen spiller en viktig rolle i utformingen av Kinas utenrikspolitikk.

I slutten av januar viste den russiske avisen Vedomosti til to ikke navngitte kilder som sa Wang muligens skal møte president Vladimir Putin under et to dager langt besøk til Moskva i februar.

(©NTB)

Flere nyheter: