Menu
En kvinne som ankommer fra Kina, går inn i et testsenter på flyplassen i Incheon. Sør-Korea er blant en rekke land som har innført tiltak rettet mot reisende fra Kina etter smitteøkningen i landet. Kina svarer med visumrestriksjoner. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Kina slutter å utstede visum til sørkoreanere etter koronatiltak

Kina innfører visumrestriksjoner for sørkoreanere. Det skjer som svar på at Sør-Korea og en rekke andre land innførte koronatiltak mot reisende fra Kina.

Av NTB | 10.01.2023 07:05:17

Medisin og helse: – Kinesiske ambassader og konsulater i Sør-Korea stanser utstedingen av korttidsvisum for koreanske borgere, heter det i en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i Seoul.

Videre heter det at tiltakene vil bli vurdert på nytt «i tråd med Sør-Koreas fjerning av de diskriminerende innreiserestriksjonene mot Kina».

Sør-Korea har innført en rekke tiltak rettet mot reisende fra Kina, blant dem visumrestriksjoner, testkrav og begrensninger for flytrafikken. Den økte koronasmitten i Kina oppgis som årsaken.

Det er begrenset hvor mange fly fra Kina som får lande i Sør-Korea, og reisende fra det kinesiske fastlandet, Hongkong og Macau må alle teste negativt før de flyr og testes på nytt etter landing. Tester man positivt, venter en uke i karantene.

Restriksjonene er objektive og basert på forskning, understreket Sør-Koreas regjering tirsdag, etter at Kina hadde kommet med sitt svar.

En rekke land, blant dem USA, Japan, Sør-Korea, Spania, Sverige, Canada og Storbritannia, har innført lignende tiltak etter smitteøkningen i Kina.

(©NTB)

Flere nyheter: