Menu
Kina sier at de har framforhandlet en avtale om våpenhvile mellom militærjuntaen i Myanmar og de væpnede opprørsgruppene i landet. Her undersøker soldater i en av de etniske opprørsgruppene våpen de skal ha tatt fra militæret i Hsenwi i Shan-delstaten. Foto: AP / NTB

Kina sier de har meklet fram våpenhvile i Myanmar

Myanmars militærjunta og de væpnede opprørsgruppene i landet er enige om en avtale om våpenhvile, ifølge Kina, som sier de tilrettela for fredssamtalene.

Av NTB | 14.12.2023 12:12:21

Krig og konflikter: Partene er også enige om å opprettholde dialogen, melder det kinesiske utenriksdepartementet. Samtalene skal ha blitt holdt i Kina de siste dagene.

Videre heter det fra departementet at Kina håper at partene vil implementere punktene de er enige om, utvise maksimal tilbakeholdenhet og ta initiativ til å gjøre situasjonen enklere på bakken.

I slutten av oktober startet en allianse av væpnede opprørsgrupper fra etniske minoriteter en offensiv mot regjeringsstyrkene.

Analytikere har omtalt offensiven som den største militære utfordringen mot juntaen siden kuppet 1. februar 2021. Det førte til at landets sivile leder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi samt en rekke andre regjeringsmedlemmer og aktivister ble fengslet.

FN advarte i november om at enn 200.000 var blitt fordrevet.

(©NTB)

Flere nyheter: