Kina slo Haiti 1-0 i fotball-VM fredag. Foto: James Elsby/ AP/ NTB.

Kina reiste seg etter utvisning – slo Haiti 1-0 i fotball-VM

Rødt kort og straffescoring var hovedingrediensene da Kina slo Haiti 1-0 i fotball-VM. Dermed er det fortsatt åpent i kampen om avansement fra gruppe D.

Av NTB | 28.07.2023 15:13:18

Sport: Før den siste runden i puljespillet troner England øverst i gruppen med seks poeng. Kina og Danmark følger med tre poeng hver, og de to nasjonene har begge mulighet til å avansere til åttedelsfinale.

Regjerende europamester England er så godt som videre. Det eneste som kan stoppe de hvitkledde er om de selv taper mot Kina i siste kamp, samtidig som Danmark slår Haiti. Da kan de risikere å ryke ut på målforskjell.

Shuang Wang ble matchvinner for Kina da hun var sikker fra ellevemeteren et drøyt kvarter før slutt. Seieren kom likevel ikke uten dramatikk.

Etter en snau halvtime fikk nemlig veteranen Rui Zhang marsjordre etter en skrekktakling. Hoveddommeren ga først gult for forseelsen, men etter å ha sett situasjonen på VAR-skjermen ble avgjørelsen omgjort til rødt kort.

Få minutter før pause fant Haiti veien til nettmaskene, men scoringen ble annullert for offside.

Sju minutter etter hvilen vartet Kinas målvakt Zhu Yu opp med en mesterlig redning da Melchie Dumornay fikk en stor mulighet fra kloss hold. På overtid ble Haiti tildelt et straffespark etter en situasjon i feltet, men avgjørelsen ble omgjort etter at dommeren fikk se situasjonen på nytt.