Menu
Kinas tidligere utenriksminister Wang Yi (t.v.) møtte onsdag Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva. Foto: Aleksandr Nemenov / AP / NTB

Kina ønsker tettere bånd til Russland

Den kinesiske toppdiplomaten Wang Yi er i Moskva og sier han forventer nye avtaler mellom Russland og Kina.

Av NTB | 22.02.2023 10:25:31

Økonomi og næringsliv: Wang, som var utenriksminister inntil i fjor, møtte onsdag den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov i Moskva.

I tillegg til at Wang lovet å jobbe for å styrke forholdet til Russland, varslet han at nye avtaler vil bli signert i løpet av hans besøk i den russiske hovedstaden.

– Uansett hvordan den internasjonale situasjonen endres, så er og forblir Kina fast bestemt, sammen med Russland, på å gjøre en innsats for å opprettholde den positive trenden i utviklingen i forholdene mellom stormakter, sa den kinesiske toppdiplomaten, som kalte Lavrov en god venn.

I løpet av besøket vil Wang også møte president Vladimir Putin, bekrefter den russiske regjeringstalsmannen Dmitrij Peskov.

Tirsdag hadde Wang samtaler med lederen for Russlands mektige sikkerhetsråd, Nikolaj Patrusjev.

– Sett i lys av den kampanjen Vesten nå fører mot Russland og Kina, er ytterligere styrking av det russisk-kinesiske samarbeidet særlig viktig, sa Patrusjev, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

– Jeg vil få understreke vår støtte til Beijing i spørsmålet om Taiwan, Xinjiang, Tibet og Hongkong, la han til.

(©NTB)

Flere nyheter: