Menu
Frankrikes finansminister Bruno Le Maire (i midten) snakker under møtet med KInas visestatsminister He Lifeng. Det er niende gang at Kina og Frankrike møtes til et høynivåmøte om økonomi og finans. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Kina og Frankrike åpner for nytt teknologisamarbeid

Kinas visestatsminister He Lifeng og Frankrikes finansminister Bruno Lemaire sier at de er åpne for et tettere samarbeid, også når det gjelder ny teknologi.

Av NTB | 29.07.2023 10:53:04

Vitenskap og teknologi: Ifølge He Lifeng er Kina åpen for mer samarbeid med Frankrike både når det gjelder finans, vitenskap og teknologisk utvikling.

Samtidig gir han uttrykk for håp om at Frankrike vil bidra til en bedre tone og et vennligere samarbeid mellom Kina og EU.

En fransk delegasjon ledet av Lemaire er lørdag i Beijing for å delta på et fransk-kinesisk dialogforum om økonomi og finans.

Lemaire tok til orde for flere store kinesiske investeringer i Frankrike. Han sa også at Frankrike er villig til å vurdere et nytt samarbeid med Kina når det gjelder ny teknologi, men han understreket at det ikke må true landenes suverenitet.

(©NTB)

Flere nyheter: