Menu
Talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet Wang Wenbin avviser Natos kritikk av Kina. Arkivfoto: Liu Zheng / AP / NTB

Kina ber Nato slutte med «grunnløse» og «provoserende» anklager

Kina ber Nato slutte med sine «grunnløse anklager» og «provoserende bemerkninger» etter at alliansen sa at Kina utfordret blokkens interesser og sikkerhet.

Av NTB | 12.07.2023 10:02:59

Politikk: Talsperson Wang Wenbin fra det kinesiske utenriksdepartementet kom med bemerkningene etter en felles uttalelse fra Nato-toppmøtet i Vilnius, som var svært kritisk til Kina.

Nato antydet blant annet at Kina utfordret forsvarsalliansens sikkerhet og interesser som følge av sine «ambisjoner og tvangspolitikk». Alliansen gikk hardt ut mot landets «konfronterende retorikk og spredning av desinformasjon».

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa til journalister på toppmøtet at selv om Kina ikke var en Nato-motstander, utfordrer landet i økende grad den regelbaserte internasjonale ordenen med sin «tvangsatferd».

Kinas EU-utsending har sagt at anklagene fra Nato «ignorerer grunnleggende fakta, forvrenger Kinas posisjon og politikk og bevisst drar Kina i tvil».

Flere nyheter: