Menu
UD-talsperson Mao Ning under en pressekonferanse i Beijing tidligere denne måneden. Foto: Liu Zheng / AP / NTB

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber kinesiske selskaper samle inn data i andre land i strid med lokal lovgivning.

Av NTB | 24.03.2023 09:14:11

Kriminalitet og rettsvesen: Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Kinesiske selskaper blir heller ikke bedt om å utlevere data på en måte som strider med lovene i landene der de opererer, hevdet hun.

– Kinas regjering legger stor vekt på beskyttelse av personlige data, sa Mao, etter å ha fått spørsmål om Tiktok-høringen i Kongressen i USA.

Sjefen for det kinesiske sosiale mediet, Shou Zi Chew, måtte svare på en lang rekke spørsmål fra amerikanske politikere torsdag.

Ett sentralt spørsmål var om data som samles inn om brukerne via Tiktok-appen, kan bli levert videre til kinesiske myndigheter hvis de skulle kreve det.

Chew avviste at appen utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel og fastholdt at selskapet prioriterer sikkerheten til sine mange unge brukere.

Myndighetene i mange vestlige land har den siste tiden advart mot Tiktok. I Norge og flere andre land har regjeringsansatte og politikere fått beskjed om å slette Tiktok fra tjenestetelefoner. I USA vurderer myndighetene totalforbud mot Tiktok hvis ikke selskapet får nye eiere.

(©NTB)

Flere nyheter: