Menu
Aleksander Aamodt Kilde avbildet med en bandasjert hånd på et pressetreff i Kitzbühel nylig. Fartskongen vet ikke om han fullfører tirsdagens superkombinasjon i alpin-VM. Foto: Lise Åserud / NTB

Kilde usikker før VM-kombien: – Kommer til å være litt smart

Aleksander Aamodt Kilde (30) kan komme til å hoppe av superkombinasjonen i VM etter super-G-rennet. Han vil være taktisk i vurderingen.

Av NTB | 05.02.2023 17:55:36

Sport: Håndtrøbbel har gjort at Kilde ikke har kjørt slalåm i forkant av mesterskapet i franske Courchevel og Meribel.

– Jeg stiller med blanke ark og ser det an lite grann. I og med at dette er et VM der jeg er lysten på å prestere i fartsdisiplinene, kommer jeg nok til å være litt smart i avgjørelsen som skal tas, sa han til NTB under 48 timer før herrealpinistenes VM-åpning.

Tirsdagens kombinasjonsrenn består av super-G og slalåm. Kilde vil ikke ta noen sjanser som kan gå utover mulighetene i utforkonkurransen noen dager senere.

– Jeg kan ikke få en «dette kan jeg ikke gjøre igjen»-følelse. Det vil gå utover starten min i utfor, og den er veldig viktig her. Jeg er avhengig av å kunne stake hardt for å henge med på toppen. Alt henger sammen.

Fartskongen sier han håper hånden «funker i slalåm». Forrige måned fikk han et slag da han var borti isen på en utfortrening i Kitzbühel.

Kilde har fine minner fra sist gang han kjørte superkombinasjon. I fjor knallet han til med OL-sølv.

– Jeg har en veldig god følelse fra det rennet, men jeg har ikke kjørt slalåm siden.

Atle Lie McGrath og Adrian Smiseth Sejersted skal også ta del i VM-kombien.

(©NTB)