Menu
Aleksander Aamodt Kilde kunne juble etter utforseier i Wengen. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB.

Kilde med ny seier i Wengen – forbi Kjus og på vei mot norsk rekord

Aleksander Aamodt Kilde viste igjen storform og kjørte ned til en soleklar seier i utforrennet i Wengen lørdag.

Av NTB | 14.01.2023 17:50:51

Sport: Kilde vant også fredagens super-G-renn og er oppe i 19 verdenscupseirer. Dermed går han forbi alpinlegenden Lasse Kjus, som vant 18 renn på det øverste nivået.

– Det flyter bra nå. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg føler at timingen fungerer veldig bra, sa Kilde til Viaplay.

30-åringen står med seks seirer denne sesongen. Den norske rekorden for flest seirer i løpet av en sesong er på sju. Den innehar Kilde selv (2021-22-sesongen) sammen med Aksel Lund Svindal (2015–16) og Kjetil Jansrud (2014-15).

Kilde ligger på 2.-plass sammenlagt i verdenscupen bak Marco Odermatt. Sveitseren har en ledelse på 340 poeng ned til nordmannen.

– Han knuser alle som har kjørt til nå, kommenterte Kjetil Jansrud underveis i sendingen.

På startnummeret bak kom erkerivalen Marco Odermatt, som virkelig viste hvor fort Kilde hadde kjørt. Sveitseren var ikke i nærheten av å holde følge med fartskanonen fra Lommedalen og endte 0,88 sekunder bak i mål.

– Det er helt sprøtt, litt overraskende egentlig. Jeg følte jeg traff bra, og da får man se. Kanskje det legger seg noen mellom meg og Odermatt, sa Kilde om avstanden ned til sveitseren.

– 88 hundredeler. Den avstanden … det er helt ekstremt, sa Jansrud.

Adrian Smiseth Sejersted fikk det ikke til å stemme like godt som Kilde og kjørte ned til 15.-plass, 1,95 bak landsmannen. Markus Fossland Nordgård endte som nummer 35.

Fra startnummer seks kjørte Kilde inn til ledelse med over ett sekund til italienske Mattia Casse.

Jansrud lot seg også imponere over hvor mye hans tidligere lagkamerat hadde knust Odermatt med. Sveitseren tok 2.-plassen i rennet.

(©NTB)