Menu
Aleksander Aamodt Kilde etter super-G-konkurransen i superkombinasjon tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Kilde bryter superkombinasjonen i VM: – Det fungerte rett og slett ikke med hånden

Aleksander Aamodt Kilde (30) står over slalåmdelen i VM-kombinasjonen i Courchevel. Han kjørte en overraskende svak omgang i super-G.

Av NTB | 07.02.2023 12:06:43

Sport: Valget kom ikke overraskende. Kilde var i forkant usikker på om han ville fullføre VMs første øvelse.

Trøbbel med høyrehånden har stoppet ham fra å trene slalåm. Han tok avgjørelsen om å stå over slalåmen i morgentimene før rennstart.

– Jeg gadd ikke å risikere noe i dag. Jeg kjørte en halv runde med slalåm, men det funket ikke. Det var for lite stabilitet og for mye smerter. Det er et langt VM, og det blir for dumt å risikere for mye i den første øvelsen, sier Kilde til NTB.

Han avviser at håndproblemene vil hemme ham også i fart.

– Jeg tror i hvert fall ikke det kommer til å gjøre det. I dag handlet det om å våge å kjøre renere enn jeg gjorde. Det vet jeg at jeg kan. Så må jeg gi mer gass. Det vet jeg også at jeg kan, sier Kilde til Viaplay.

I forkant av VM-starten var han klar på usikkerheten han kjenner på. Fartskongen fra Lommedalen tar ingen sjanser som kan gå utover VM-utforen senere i uken. Der blir det viktig å ha en hånd som funker.

– Nå skal vi bare holde det gående. Onsdag er det utfortrening, og så blir det super-G torsdag, sier Kilde til NTB.

Forrige gang Kilde deltok i en superkombinasjon, tok han sølv i Beijing-OL (2022). Siden har han ikke kjørt en konkurranseslalåm.

Torsdag stiller 30-åringen til start som en av favorittene i super-G. Der jakter han på sitt aller første mesterskapsgull.

(©NTB)