Menu
En tilhenger av Aung San Suu Kyi holder et bilde av henne under en protest i Bangkok 1. februar 2023. Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Kilde: Aung San Suu Kyi er syk

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi har helseproblemer, men nektes legehjelp utenfra, ifølge en anonym kilde.

Av NTB | 05.09.2023 08:04:50

Medisin og helse: Suu Kyi ble pågrepet da militæret kuppet makten i februar 2021, og hun sitter fortsatt innesperret. I juli ble hun flyttet fra fengsel til husarrest.

Tirsdag opplyste en ikke navngitt kilde at 78-åringen har hevelser i munnen, er svimmel og kaster opp, og at hun har problemer med å spise. Hun får tilsyn av en fengselslege, mens en søknad om å bli behandlet av en lege utenfra skal være avslått.

Kilden ønsker å være anonym i frykt for å bli pågrepet.

Nyhetsbyrået Reuters har forsøkt å få en kommentar fra militærjuntaen uten å lykkes.

Myanmars eksilregjering, som er etablert av medlemmer av Suu Kyis avsatte regjering og andre demokratiforkjempere, ber verdenssamfunnet reagere.

– Verdenssamfunnet bør presse juntaen når det gjelder helsehjelp og sikkerheten til alle politiske fanger, deriblant Aung San Suu Kyi, sier Kyaw Zaw, talsperson for Den nasjonale samlingsregjeringen (NUG).

(©NTB)

Flere nyheter: