Menu
En forpliktelse om å oppfylle Natos topreosentmål for forsvarsbudsjettet skal i siste liten være fjernet fra den tyske regjeringens forslag til statsbudsjett. Arkivfoto: Michael Sohn / AP / NTB

Kilde: Årlig Nato-mål strøket fra tysk budsjett

Et punkt om å møte Natos mål om å bruke 2 prosent av BNP på forsvar hvert år, er i siste liten strøket fra det tyske budsjettforslaget, sier en regjeringskilde.

Av NTB | 16.08.2023 18:24:43

Politikk: Punktet ble fjernet kort tid før regjeringen til statsminister Olaf Scholz onsdag ble enige om forslaget til statsbudsjett, opplyser nyhetsbyrået Reuters’ kilde.

Dermed kan Tyskland fortsette å holde seg til løftet om en gjennomsnittlig oppnåelse av toprosentmålet i løpet av en femårsperiode.

Flere Nato-land har kritisert Tyskland for ikke å oppfylle målet om å bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar. Det er uklart om landet vil holde seg over denne grensen når de har brukt opp et ekstrafond på 100 milliarder euro – rundt 1145 milliarder kroner – for å ruste opp forsvaret.

I mars viste årsrapporten til Nato-sjef Jens Stoltenberg at bare sju av tretti medlemsland oppfylte kravet i fjor. Norge var ikke blant de sju.

(©NTB)

Flere nyheter: