Branns Rakel Engesvik scoret to mål mot Glasgow City.Foto: Geir Olsen / NTB

Kiellands drømmemål hylles: – Ren poesi

Brann vartet opp med det ene lekre målet etter det andre i 4-0-seieren over Glasgow City. Justine Kiellands kanonkule går sin seiersgang på nettet.

Av NTB | 11.10.2023 22:42:28

Sport: Brann kan om en uke bli det første norske kvinnelaget i Champions League etter at turneringen startet med sitt nåværende format med gruppespill. Toppserien-rival Vålerenga får det tøffere, men har gitt seg selv en sjanse, med 1-2-tap mot Real Madrid.

Glasgow City har i sine 25 år vunnet 16 skotske seriemesterskap, ni cuptitler og seks ligacuptitler. Laget har to ganger vært i kvartfinale i mesterligaen. Slik så det ikke ut onsdag kveld.

– Og det kunne blitt mer. Det er det verste, sa VGTVs kommentator Christian Dehlie Lokøy.

Ifølge Bergensavisen ropte de tilreisende Brann-supportene «Europa er for lett» etter at seieren var et faktum.

Etter en eventyrlig kveld med tre drømmemål fulgte Marit Bratberg Lund opp og hamret inn 4-0 fire minutter før slutt.

Tidligere Stabæk-spiller Kielland plukket opp ballen på 20 meter og hamret den knallhardt i en bue over keeper og i mål.

«Poesi fra Kielland», skrev tidligere Brann-spiller Ingrid Ryland på X/Twitter.

«I all rettferdighet, for et mål», skrev BBC.

Sju minutter før pause var Engesvik på farten igjen. Hun tok med seg ballen inn i boksen med hodet, tok en lekker vipp over en svimmel Glasgow-spiller og klinket inn sitt andre mål i kampen.

Marit Bratberg Lund fikk en kjempemulighet til å gjøre 4-0, men blåste ballen over. Noen minutter senere fikk hun scoringen sin, og Brann må rote det ordentlig til om det ikke blir mesterligaspill i Bergen i høst.

Rakel Engesvik scoret to, mens Justine Kiellands mål raskt startet på en viralferd på nettet.

Engesvik rundet keeper og satte inn 1-0 før fem minutter var spilt. Angrepet i forkant var meget godt. Så kom raketten til Kielland bare åtte minutter senere.