Menu
Kevin Spacey er tiltalt for en rekke overgrep mot flere menn i Storbritannia. Her er skuespilleren på Grand Hotel før Nobel-banketten for fredsprisvinnerne i 2007. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB

Kevin Spacey erkjenner ikke straffskyld for flere overgrep i Storbritannia

Skuespilleren Kevin Spacey erklærte seg ikke skyldig i ytterligere sju tilfeller av seksuelle overgrep da rettssaken mot ham startet i London fredag.

Av NTB | 13.01.2023 19:29:22

Kriminalitet og rettsvesen: Tiltalen dreier seg om en rekke seksuelle overgrep 63-åringen skal ha utført mot en mann i perioden mellom 2001 og 2004. Spacey var ikke fysisk til stede i retten, men deltok via en videochat.

Spacey – ikledd en mørk jakke, hvit skjorte og rosa slips – uttalte seg kun da han ble spurt om å bekrefte navnet sitt og hvordan han stilte seg til tiltalen. Rettssaken skulle egentlig ha startet i desember i fjor, men ble utsatt.

Fra før av var 63-åringen tiltalt for fem overgrep mot tre menn i 30- og 40-årene, som skal ha skjedd i London og Gloucestershire for opptil 17 år siden. Spacey erklærte seg ikke skyldig i disse punktene juli i fjor.

Spacey er tidligere frikjent for overgrep i en annen sak i USA, der en skuespiller anklaget ham for å ha forgrepet seg mot ham på 1980-tallet.

Det er fem år siden den doble Oscar-vinneren fikk de første anklagene om grenseoverskridende seksuell atferd rettet mot seg i forbindelse med metoo-bevegelsen. Det førte til en brå slutt på hans skuespillerkarriere, og siden har han holdt seg stort sett ut av offentligheten.

(©NTB)

Flere nyheter: