Menu
Karsten Warholm løp inn til seier på 400 meter hekk i Monaco fredag.Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Karsten Warholm slo Alison dos Santos i Monaco – tok årets tredje Diamond League-seier

Karsten Warholm fortsetter å vise kjempeform i 400 meter hekk denne sesongen. Nordmannen løp for første gang i år mot brasilianske Alison dos Santos, og vant.

Av NTB | 21.07.2023 20:12:58

Sport: Warholm og Dos Santos hadde ikke møttes på friidrettsbanen siden VM-finalen i Eugene fjor. Da stakk brasilianeren av med seieren etter at Warholm hadde slitt med skadeproblemer store deler av sesongen.

Løpet i Monaco var brasilianerens første konkurranse på 400 meter hekk i år, og i det franske fyrstedømmet ble han slått av en Warholm som har vist kjempeform denne sesongen. Fra før har han vunnet Diamond League-konkurransene i Oslo og Stockholm. I sistnevnte ble imidlertid noen av Warholms konkurrenter forstyrret av klimaaktivister.

Med seieren er også Warholm så godt som sikret en plass i DL-finalen i Oregon, USA 16. og 17. september. VM i Budapest går av stabelen i august.

Warholm sesongåpnet med 46,52 og årsbeste i verden under Bislett Games i midten av juni. Det var hans nest raskeste tid noensinne. Verdensrekorden hans er 45,94.

Nordmannen klinket til og vant NM-gull på tiden 46,76 på Jessheim tidligere i juli. Det var hans fjerde raskeste tid på distansen i karrieren. Etterpå sammenlignet han løpet med da han vant OL-gull i Tokyo i 2021.

(©NTB)