Menu
Erlend Endresen i aksjon på skateboard ned en bakke. FOTO: Pressefoto

Karmøybu ned Rullestad på skatebord

Erlend Endresen fra Karmøy samler norgeseliten på Rullestad igjen – i 80 kilometer i timen på hver sin treplanke skal de konkurrere om å bli førstemann ned.

Av Egil M Solberg | 04.06.2023 21:11:27

Ekstremsport: Norgeseliten i downhill skateboarding samles av Erlend Endresen på Rullestad i juni for å kåre landets raskeste på rullebrett.

Karmøymannen har lenge hatt en drøm om å samle de beste skaterene i Norge i sine hjemtrakter. I år får han det til for andre gang.

For andre året på rad skal veien langs Rullestadjuvet være sentral i kåringen av Norges raskeste rullebrettkjører.

I fjor var det norgescup, i år blir det norgesmesterskap i downhill skateboarding. 17. og 18. juni samles de aller beste i Norge, og flere konkurrenter fra utlandet, for å se hvem som klarer kjøre ned veien raskest mulig.

– Forbundet var så fornøyd med fjoråret at de ville satse større og ga oss muligheten til å arrangere NM, sier arrangør Erlend Endresen.

Det regnet hele helgen i fjor, men utøverne lot ikke det stoppe dem.

Endresen er fra Karmøy og har skatet ned bakken ved Rullestadjuvet mange ganger.

– I fjor klarte jeg å oppfylle min drøm om å samle norgeseliten i mine hjemtrakter. Det var veldig gøy, men vi håper selvfølgelig på tørrvær i år. Vi har det kult uansett, men det blir en hyggeligere tur for publikum, sier Endresen.

NM på Rullestad vil bli en av de største konkurransene i Norge innen downhill
skateboarding. Den eneste med flere deltakere er Ekstremsportveko på Voss hvor utøvere fra hele verden kommer.

Under konkurransen kjører de heat med fire om gangen. Toppfarten på Rullestad vil bli rundt 80 kilometer i timen. I de aller raskeste bakkene i utlandet kjører utøverne om kapp i over 115 kilometer i timen.

– De beste kjører veldig tett i veldig høy hastighet. Det er spektakulært å se på, sier Endresen.

Endresen startet med downhill skateboarding i Kopervik.

– Bakkene i Kopervik er litt mer rolige lekebakker. Der øver man på teknikk. Så snart vi fikk lappen, dro vi til Byrkjedal, Rullestad, Lysebotn og Nedre Vats for å kjøre skikkelig fort.

Veien blir periodevis stengt på dagtid 17. og 18. Juni.

Flere nyheter: