Menu
Jonas Vingegaard viste kjempemuskler. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB

Kanonsterk Vingegaard klatret til oppvisningsseier – sendte skarp Tour-advarsel

Regjerende Tour de France-mester Jonas Vingegaard kom alene til mål på den sjuende etappen av Criterium de Dauphine og viste kanonform.

Av NTB | 10.06.2023 15:09:02

Sport: Lørdagens 147,9 kilometer lange etappe ble avsluttet med det tøffe fjellet Col de la Croix de Fer. Fem kilometer fra mål angrep Vingegaard fra fronten av feltet og takket samtlige konkurrenter for følget.

Ingen av rivalene var i nærheten av å matche akselerasjonen til dansken som vant fjorårets Tour de France. I mål på toppen av Col de la Croix de Fer hadde avstanden til etappetoer Adam Yates økt til 43 sekunder.

Jai Hindley ble nummer tre.

– Oi, oi, oi. Hva er denne mannen laget av? Det virker som han har tatt nye steg siden fjorårets Tour de France, sa Eurosport-kommentator Andreas Staune-Mittet på kanalens sending.

Av Uno-X-rytterne klarte Torstein Træen seg best på lørdagens tøffe fjelletappe. 27-åringen fra Heradsbygda måtte i likhet med lagkamerat Tobias Halland Johannessen slippe teten i starten av den siste stigningen, men Træen kjørte seg mesterlig opp i gruppen bak Vingegaard og plasserte seg på en råsterk åttendeplass.

Johannessen ble nummer 15 på etappen. Han er dermed fortsatt med i kampen om å vinne ungdomstrøya i årets Dauphine-ritt. Foran søndagens tøffe avslutning er han 21 sekunder bak den ledende briten Max Poole.

Vingegaard var på forhånd favoritt til å vinne Criterium de Dauphine, og foran søndagens avslutning ser den danske sykkelyndlingen ut til å ha full kontroll. Jumbo-Visma-stjernen hadde ett minutt og ti sekunder til gode på australieren Ben O’Connor foran lørdagens nest siste etappe. Nå er avstanden økt til langt over to minutter.

Critérium du Dauphiné er et viktig oppkjøringsritt for sykkelproffene i forkant av Tour de France. Sommerens sykkelfest i Frankrike starter 1. juli.

Vingegaard er sammen med slovenske Tadej Pogacar den store favoritten til å vinne årets Tour.

(©NTB)