Menu
Harry Kane jubler for scoring mot Crystal Palace i sin 300. Premier League-kamp. Foto: Zac Goodwin, PA via AP / NTB

Kane-dobbel tente Tottenham – henger med i topp-fire-kampen

Harry Kane scoret to mål og leverte en assist i sin 300. Premier League-kamp. Han inspirerte Tottenham til 4-0-seier i byderbyet mot Crystal Palace.

Av NTB | 04.01.2023 23:15:12

Sport: – Dette var en god reaksjon etter hjemmetapet mot Aston Villa. Det er ikke lett å vinne borte mot Crystal Palace, som er et godt organisert lag, sa Spurs-manager Antonio Conte til Sky Sports.

Hans lag har slitt den siste tiden, og i første omgang så det ut som det skulle fortsette. Crystal Palace hadde det som var av sjanser, men Jordan Ayew misset flere store sjanser. To ganger skjøt han rett på Hugo Lloris.

Etter sidebytte gikk det bare noen få minutter før Kane tente laget sitt. Ivan Perisic fant ham ved lengste stolpe med et flott innlegg, og han nikket i mål.

Fem minutter senere doblet samme mann ledelsen med en flott avslutning etter forarbeid av Bryan Gil.

Kane er nå bare to mål fra å tangere klubbrekorden til legenden Jimmy Greaves på 266 scoringer.

Deretter satte Son selv punktum med assist fra Kane. Etter 300 PL-kamper har Kane 198 mål og 44 assist.

– Dette var viktig. Vi har ikke hatt de beste resultatene siden vi kom tilbake fra Qatar, og det var godt å få til en slik prestasjon etter hjemmetapet for noen dager siden. Det var den typen kamp hvor det er vanskelig å komme tilbake om du havner under 0-1, sa Kane til Sky Sports.

– Det var på tide, og det føltes fantastisk. Jeg håper dette var et vendepunkt. Med litt selvtillit skal jeg fortsette å hjelpe laget, sa Son til Sky Sports.

– Det var veldig viktig at Sonny scoret. Han er en spiller som trenger scoringer og selvtillit, sa Conte.

Tottenham er på 5.-plass. Det er to poeng opp til Manchester United på den viktige 4.-plassen og fem poeng ned til Liverpool på 6.-plass.

Kampen endret fullstendig karakter med de to Kane-målene, og Tottenham scoret to ganger til mot slutten. Kane var involvert i forspillet til 3-0-målet som ble satt inn av Matt Doherty. Son Heung-min noterte assist.

Son scoret i ligaen for første gang siden september.

(©NTB)

Flere nyheter: