Menu
Zaineb Al-Samarai t.v. og Berit Kjøll er til stede når NIFs valgkomité, ved leder Terje Roel, inviterer til pressekonferanse i forbindelse med valgkomiteens innstilling. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kampklar Berit Kjøll etter vrakingen: – Jeg har tid, lyst og styrke

Sittende idrettspresident Berit Kjøll byr opp til kamp mot valgkomiteens kandidat Zaineb Al-Samarai på idrettstinget i Bergen i juni.

Av NTB | 26.04.2023 13:04:24

Politikk: Det varsler hun til NTB etter at en delt valgkomité onsdag vraket henne som sin kandidat til å bli ny idrettspresident. Sju i valgkomiteen vil ha Al-Samarai som ny president, mens tre støtter Kjøll for en ny fireårsperiode.

– Jeg opplever at en delt innstilling er det beste man kunne håpe på. Jeg har en sterk kraft og en vilje til å fortsette. Jeg har tid, lyst, styrke og ikke minst motivasjon. Det er min holdning her nå, sier Kjøll til NTB.

Hun er kamplysten og vil kjempe mot Al-Samarai.

– Det gleder jeg meg til å gjøre. Dette må være en av de mest givende posisjonene i det norske samfunnet. Drivkraften min har ikke blitt noe mindre, sier hun.

164 personer skal stemme fram en idrettspresident. 75 representerer særforbundene, 75 kommer fra idrettskretser og 14 fra idrettsstyret og utøverrepresentanter.

Det kreves altså minst 83 stemmer for å vinne valget.

– Jeg har tid og jeg har lyst til å kjempe for norsk idrett. Jeg har gjort det før, og gjør det gjerne igjen, sier Kjøll.

– Det å levere enda sterkere på de målene jeg har satt meg, er min kraft. legger hun til.

På spørsmål fra NTB om støyen har påvirket valgkomiteens arbeid, svarer leder Terje Roel:

– Man kan ikke være helt upåvirket. Men jeg tør påstå at vi i liten grad har blitt påvirket av støyen rundt oss. Men vi er selvfølgelig mennesker vi også og leser i mediene. Vi ser hva som skjer.

Kjøll sier på sin side følgende om uroen:

– Det har i denne perioden på fire år vært krevende situasjoner vi har måttet håndtere. Også den siste perioden. Det preger sikkert noen, men jeg får håpe valgkomiteen har klart å skille mellom det og det viktige arbeidet de gjør. De har landet, og jeg har respekt for det.

– Vi (Kjøll og Al-Samarai) har sittet sammen i styret i fire år, og vi har hatt et samlet ståsted. Jeg aldri hatt noen oppfatning av noen uenighet om retning. Jeg tror ikke dette handler om retning, sier den sittende presidenten.

Hun sier at fanesaker inn mot tinget blir å sikre gode rammebetingelser for idretten samt bedre anleggssituasjonen.

– Hvis du skal si noen ord om motkandidaten din, hva vil det være?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Kjøll.

Kjøll avgjorde presidentvalget for snart fire år siden med 50,61 prosent av stemmene mot storfavoritten Sven Mollekleivs 49,39 – to stemmers overvekt.

Kjøll har ledet idretten gjennom år med pandemi. Også den siste tiden har det stormet, blant annet med mye fokus på den svært betente varslingssaken.

– Hvorfor tror du sju medlemmer i valgkomiteen mener at idretten trenger en ny retning?

(©NTB)

Flere nyheter: