Menu
Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at nesten 25 millioner mennesker i Sudan, blant dem minst 4 millioner barn, nå trenger hjelp utenfra. Bildet er tatt i Khartoum tidligere i juni. Foto: AP / NTB

Kampene raser i Sudan – RSF skal ha erobret politiforlegning

Kampene har tiltatt i Sudans hovedstad Khartoum og omkringliggende byer i helgen. Innbyggere melder om en økning i både fly- og artilleriangrep.

Av NTB | 25.06.2023 19:58:53

Krig og konflikter: Sudans halvmilitære RSF-milits sier søndag at de har erobret en tungt væpnet politiforlegning i Khartoum.

Gruppen hevder å ha full kontroll over forlegningen i den sørlige delen av byen. De viste også video av RSF-soldater i forlegningen som fjernet kasser med ammunisjon fra et lager.

Verken videoen eller påstanden om at forlegningen er erobret, kunne bekreftes av Reuters.

Kampene mellom RSF-opprørerne og regjeringsstyrkene er trappet opp siden lørdag ettermiddag i de tre byene som utgjør hovedstadsregionen – Khartoum, Bahri og Omdurman.

Kampene har økt i intensitet siden en serie våpenhviler som USA og Saudi-Arabia har forhandlet fram, brøt sammen. Samtalene om våpenhvile og forhandlingene om å sikre nødhjelpstilgang ble satt på pause i forrige uke.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslår at nesten 25 millioner mennesker i landet, blant dem minst 4 millioner barn, nå trenger hjelp utenfra.

Nødhjelp har nådd fram til 2,8 millioner mennesker, ifølge FN. Men hjelpeorganisasjoner melder om store hindringer i arbeidet med å få fram hjelpen.

Vitner melder om hardere kamper også i Nyala, den største byen i Darfur-regionen. FN slo lørdag alarm om målrettede etniske angrep på folk fra masalit-folket i El Geneina vest i Darfur.

De voldsomme kampene mellom Sudans regjeringshær og deres tidligere allierte RSF, går nå inn i sin ellevte uke. Siden konflikten brøt ut i april, har over 2,5 millioner mennesker blitt drevet på flukt, 550.000 til naboland.

(©NTB)

Flere nyheter: