Menu
Kampene som lørdag brøt ut mellom regjeringsstyrkene og paramilitære RSF, har gått inn i sin andre dag. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

Kampene fortsetter i Sudan – internett delvis blokkert

Kampene mellom hæren og den paramilitære gruppen RSF fortsetter søndag. Landets teleselskap har fått ordre om å blokkere nettilgangen.

Av NTB | 16.04.2023 11:44:25

Krig og konflikter: Søndag morgen meldes det om kraftige kamper i hovedstaden Khartoum og nabobyen Omdurman. Rettighetsforkjemper Tahani Abass sier kampene blant annet foregår rundt forsvarets hovedkvarter, den internasjonale flyplassen og den nasjonale kringkasterens hovedkontor.

– De skyter mot hverandre i gatene. Det er full krig i boligområder, sier Abass, som bor i nærheten av militærets hovedkvarter.

Landets legeforening har opplyst at minst 56 mennesker er drept og 595 er såret siden kampene startet lørdag. Samtidig sier de at det flere steder er umulig for leger å slippe til og at det er vanskelig å få oversikt over antall drepte og sårede.

Kampene kommer etter en lang periode med økt spenning mellom hæren og RSF, som har vært allierte, men som nå står mot hverandre. Gnisningene mellom dem har forsinket den lovede overgangen til sivilt styre. Hæren tok makten gjennom et kupp i 2021 og satte en stopper for den skjøre overgangen til demokratisk styre i Sudan.

(©NTB)

Flere nyheter: