Menu
Det er store ødeleggelser etter jordskjelvet. Dette bildet er tatt i Caotan tirsdag morgen. Foto: Zhang Hongxiang / Xinhua via AP / NTB

Kamp mot klokka for å berge jordskjelvofre fra kulda i Kina

Minst 118 mennesker er døde i et jordskjelv som har ødelagt mange hjem i Gansu i Kina. Det er iskaldt, og det jobbes på spreng for å berge overlevende.

Av NTB | 19.12.2023 07:59:38

Ulykker og naturkatastrofer: Svært mange ble hjemløse da jordskjelvet rammet på grensa mellom Gansu og naboregionen Qinghai. Nesten 5000 bygninger ble ødelagt, ifølge myndighetene i Gansu.

Skjelvet inntraff samtidig som regionen er midt i en kuldebølge. Det var ned mot 14 minusgrader tirsdag morgen. Det har gjort redningsarbeidet vanskeligere, men også ført til at det er en kamp mot klokka for å berge de overlevende.

Bilder viser hvordan det er blitt satt opp midlertidige teltleire for å gi folk ly for kulda.

Kulda gjør at tidsrommet for å finne folk i live i ruinene også kortes ned. Vann, elektristet, transport og kommunikasjonslinjer er også rammet.

Skjelvet rammet på natta, så mange flyktet ut av hjemmene sine med lite klær etter å ha blitt vekket. Bilder viser folk som forsøker å varme seg med tepper på gata.

Tirsdag formiddag opplyste myndighetene at minst 105 døde i Gansu, mens 397 ble skadd. I Qinghai er minst 13 døde og 182 skadd. 20 personer har status som savnet.

(©NTB)

Flere nyheter: