Emilie Kalkenberg slo til med seier i IBU-cupen i Finland. Foto: Geir Olsen / NTB

Kalkenberg-seier i IBU-cupen

Emilie Ågheim Kalkenberg skjøt feilfritt og vant lørdagens sprintløp i IBU-cupen i skiskyting i finske Kontiolahti.

Av NTB | 02.12.2023 13:29:52

Sport: Det ble en klar seier til 26-åringen fra Mo i Rana i de finske skoger. Hun slo toeren, svenske Sara Andersson, med 23,3 sekunder.

Oceane Michelon fra Frankrike på 3.-plass ble slått med ytterligere 16 sekunder etter ett bomskudd. Kalkenberg hadde raskeste langrennstid av samtlige løpere, ni sekunder raskere enn nettopp Michelon.

Maren Kirkeeide måtte tåle ett bomskudd og kom seg akkurat inn blant topp ti. Det ble 11.-plass til Karoline Erdal og 12.-plass til Jenny Enodd. Malin Bergtun ble nummer 22 og Tuva Aas Stræte nummer 27.

Søndag gås det blandet stafett og parstafett i Kontiolahti.