Menu
Kajsa Vickhoff Lie kjørte ned til en ny pallplass i super-G-avslutningen i verdenscupen. Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Kajsa Vickhoff Lie på pallen i verdenscupfinalen i super-G

Kajsa Vickhoff Lie kjørte ned til 3.-plass i sesongens siste super-G-renn i verdenscupen. En svak avslutning ødela for Ragnhild Mowinckel.

Av NTB | 22.03.2024 10:53:12

Sport: Det var kun tsjekkeren Ester Ledecka og Federica Brignone fra Italia som var raskere enn Vickhoff Lie i den østerrikske bakken i Saalbach.

Bærum-alpinisten var i mål 30 hundredels sekund bak vinnertiden.

– Hun var fantastisk i svingene i det halvbratte partiet og inn mot mål. Klokkeren kjøring, sa TV 2s alpinekspert Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Vickhoff Lie tok seg inn på verdenscuppallen for tredje gang denne sesongen. Hun har to 2.-plasser fra tidligere i vinter.

På to startnummer etter lagvenninnen kjørte Ragnhild Mowinckel sterkt på toppen. Der var hun like rask som Ledecka, og 31-åringen var kun åtte hundredeler bak på den neste mellomtiden.

Men i sluttpartiet røynet det på. I mål ble Mowinckel slått med 0,53 sekunder og endte på 8.-plass.

For en snau måned siden varslet Mowinckel at hun kom til å legge opp ved sesongslutt. Lørdagens utfor blir hennes siste verdenscuprenn.

Moldenseren har de siste årene kjempet seg tilbake fra flere kneskader.

– Det er en bakside av medaljen som er mer krevende og tøff å stå i. Jeg merker at jeg vil ha en kropp som fungerer for det livet som kommer videre òg. Jeg vil oppleve noe annet, sa Mowinckel forrige måned.

Hun står med to pallplasser i VM, to OL-sølv og fire seirer i verdenscupen.

(©NTB)

Flere nyheter: