Menu
Kevin Kabran ble matchvinner for Stabæk. Foto: Javad Parsa / NTB

Kabran sikret Stabæk-seier – Aalesund fortsatt målløse

Kevin Kabran scoret kampens eneste mål da Stabæk slo fortsatt målløse Aalesund i Eliteserien på hjemmebane lørdag. AaFK har spilt over ti timer uten scoring.

Av NTB | 13.05.2023 19:14:40

Sport: Avgjørelsen falt kvarteret før slutt. Kabran dempet innlegget fra Nicolai Næss på brystet før han banket ballen opp i nettaket. Det var hans andre scoring denne sesongen.

– Det var en fin kamp. De har tatt ett poeng, så det var en vanskelig kamp, sa Kabran til TV 2.

Med seieren bykser Stabæk opp til sjetteplass med elleve poeng. De er à poeng med Viking, Brann og Tromsø og poenget bak Lillestrøm på 2.-plass. Stabæk har hatt en god sesongstart og har bare tapt for serieleder Bodø/Glimt.

– Det er andreballer, kort oppsummert. Poengfangsten har vært god i forhold til at vi er et nyopprykket lag. Jeg er veldig fornøyd. Vi vet at vi på hjemmebane spiller en fotball som vi egentlig ønsker. Vi ønsker å ta ned ballen og spille fotball, men det får vi forhåpentligvis prøvd i Bergen 16. mai, sa Bohinen til TV 2.

Aalesund tok sesongens første poeng i 0-0-kampen mot Haugesund sist runde. Lørdag måtte laget igjen gå av banen uten mål, men denne gang ble det tap. AaFK har sluppet inn 13 mål og sliter stort med å produsere sjanser. Tidligere i mai fikk Lars Arne Nilsen sparken som hovedtrener, uten at det har gitt noen umiddelbar effekt.

– Begge lag spiller slik de kan spille kampen, og det er lange baller begge veier. Vi kommer fram til noen ting, men scorer ikke mål. Vi har OK kontroll på Stabæk, men det går litt imot. Da taper vi en slik kamp, sa Grytebust til TV 2.

Laget hans har nå spilt 10,5 timer uten å score i årets eliteseriesesong. AaFK tar imot fylkesrival Molde til 16.-maikamp tirsdag. Molde vant 3-0 på hjemmebane tidligere i mai. Den kampen ble fremskyndet fra i høst for å legge til rette for Moldes europacupkvalifisering.

Lørdag tok de sin tredje seier. De har fra før slått Haugesund og Molde. Gresset på Nadderud har fått mye kritikk denne sesongen, noe selv Stabæk-trener Lars Bohinen erkjente i intervjuet etter kamp.

AaFK-keeper Sten Grytebust var heller ikke svært fornøyd med kvaliteten på gresset på Nadderud.

(©NTB)

Flere nyheter: