Menu
Danilo, Angel Di Maria og resten av Juventus går en usikker tid i møte. Foto: Marco Alpozzi / AP / NTB

Juventus uenig i poengstraffen: – Ulogisk

Juventus mener fortsatt at det ikke er grunnlag i begrunnelsen for poengstraff som den italienske storklubben ble idømt tidligere i år.

Av NTB | 31.01.2023 07:17:40

Sport: Juventus opplyser det i en melding på sine nettsider etter å ha lest begrunnelsen for straffen som er på 36 sider og ble offentliggjort mandag.

I meldingen skriver Juventus at begrunnelsen har «ulogiske forhold» og er «rettslig ubegrunnet».

Klubben hadde allerede varslet en anke av avgjørelsen til Det italienske fotballforbundet (FIGC). Forbundet fastslo at klubben trekkes 15 poeng i den såkalte «plusvalenza»-saken hvor Torino-klubben er anklaget for å verdisette og selge spillere til større summer enn de var verdt.

Saken ble i første omgang avvist fordi det var vanskelig å finne ut hvor mye en spiller faktisk er verdt.

Flere enkeltpersoner har også fått strenge straffer. Klubbens sportsdirektør Federico Cherubini vil bli utelukket i 16 måneder om sanksjonene blir stående. Tidligere sportsdirektør Fabio Paratici, nåværende sportsdirektør i Tottenham, ble dømt til 30 måneders utelukkelse.

Klubbpresident Andrea Agnelli, direktør Maurizio Arrivabene har fått 20 måneder, mens tidligere visepresident og spiller Pavel Nedved fikk åtte måneder.

Med poengtrekket ligger Juventus midt på tabellen i Serie A med langt opp til de øverste fire plassene som gir mesterligaspill neste sesong.

I helgen røk Juventus 0-2 hjemme for Monza.

(©NTB)