Menu
USAs ekspresident Donald Trump ventet torsdag på juryens kjennelse i den såkalte hysjpengesaken mot ham. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Juryen i hysjpengsaken har kommet til en avgjørelse

Juryen i hysjpengesaken mot Donald Trump har kommet til en avgjørelse, sier dommeren i saken.

Av NTB | 30.05.2024 23:03:03

Avgjørelsen fra de tolv jurymedlemmene ventes å komme innen kort tid, sier dommeren.

Trump kan bli den første tidligere amerikanske president som blir kjent skyldig i å ha forbrutt seg mot amerikansk straffelov.

Kjernen i saken er en utbetaling av 130.000 dollar til pornostjernen Stormy Daniels rett før valget i USA i 2016. Påtalemyndigheten mener hun fikk pengene for å holde tett om en «one night stand» med Trump ti år tidligere.

Ekspresidenten står nå tiltalt for å ha forfalsket dokumenter i forbindelse med utbetalingen. Selv nekter han både for å ha hatt sex med Daniels og for å ha gjort noe ulovlig.

Alle de tolv medlemmene av juryen må være enige dersom Trump skal kjennes skyldig eller bli frikjent.

Det er nok med tvil fra ett jurymedlem til at saken kan låse seg. Dersom de tolv ikke kan samle seg om domfelling eller frikjenning, blir resultatet en såkalt fastlåst jury, på engelsk «hung jury».

Da kan dommeren be jurymedlemmene gjøre en ny vurdering, og hvis dette heller ikke fører fram, blir saken avvist. Dommeren kan der og da kreve en ny rettssak.

Trumps advokater har gjort det klart at en domfellelse vil bli anket.

(©NTB)

Flere nyheter: