Menu
Jorunn Gleditsch Lossius på Kristelig Folkepartis landsmøte på Hamar. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

Jorunn Gleditsch Lossius tapte kampvotering – foreslått til sentralstyret i KrF

Etter at hun tapte kampen om vervet som nestleder i KrF, ble Jorunn Gleditsch Lossius også foreslått til fast plass i sentralstyret.

Av NTB | 22.04.2023 13:24:13

Politikk: Det var sentralstyremedlem Magne Supphellen fra Vestland som lørdag gjerne ville ha Lossius fra Agder inn som ny andre nestleder i Kristelig Folkeparti.

Men i konkurransen mot Ida Lindtveit Røse fra Viken nådde ikke 43-åringen fra Lillesand opp. Valget endte med 56 stemmer til Lossius og 98 stemmer til Røse.

Da ledervalget var unnagjort og landsmøtet skulle ta stilling til valget av fem faste medlemmer til sentralstyret, kom Supphellen med et nytt benkeforslag om at Lossius skulle få en av plassene der. Hun var ikke på listen som partiets valgkomité hadde presentert.

I sitt innlegg om at fylkeslederen fra Agder burde bli ny nestleder, la Supphellen vekt på ulikheten mellom Lossius og Røse i synet på abortloven.

– Det gjelder også ufødt liv, der Jorunn aktivt fremmer gjeldende politikk, som ifølge stortingsprogrammet skal bidra til å få aborttallene ned og endre loven slik at den tar hensyn til fosterets menneskeverd, sa Supphellen.

Resultatet av valget kommer lørdag ettermiddag.

(©NTB)

Flere nyheter: