Emilie Joramo bommet på straffe i cupfinalen, men ble matchvinner i sesongåpningen. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB

Joramo matchvinner fem minutter på overtid for Hammarby i seriepremieren

Emilie Joramo ble den store helten da hun fikset 1-0-seier fem minutter på overtid for Hammarby borte mot Örebro i sesongåpningen i Allsvenskan.

Av NTB | 13.04.2024 18:13:38

Sport: Dermed fikk de regjerende mesterne en sen, men god start på sesongen.

Hammarby vant også ligaen forrige sesong med minst mulig margin forrige sesong. Da var det bare ett mål som skilte dem fra Häcken på sølvplass.

Joramo ble matchvinner da hun satte inn kampens eneste scoring etter 95 minutter. Dermed fikk hun også gjort opp for seg selv da hun ble en syndebukkene da Hammarby tapte cupfinalen på straffer i slutten av mars.

Hammarby har nærmest blitt en norsk klubb. I tillegg til at Joramo startet kampen sammen med Anna Jøsendal og Julie Blakstad, ble også Vilde Hasund og Thea Sørbo byttet inn etter 82 minutter.

Norges tidligere landslagssjef Martin Sjögren er hovedtrener for klubben.

Therese Sessy Åsland ble også matchvinner da hun scoret Djurgårdens første mål i 2-0-seieren over Trelleborg, mens Sara Fornes noterte seg med to mål for Norrköping da de tapte 3-4 borte mot Häcken.