Menu
Politiet mener Jonas Aarseth Henriksen ble lurt til denne hytta, der han ble funnet drept 17. august. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jonas-drapet: Ikke flere planlagte pågripelser

Politiet har ingen umiddelbare planer om flere pågripelser for drapet på Jonas Aarseth Henriksen i Nes i Ådal i august i år. Fem menn er siktet i saken.

Av NTB | 04.10.2023 10:32:43

Kriminalitet og rettsvesen: En 35-årig mann ble pågrepet tirsdag.

Av praktiske årsaker blir han verken avhørt eller framstilt for varetektsfengsling onsdag, opplyser Sørøst politidistrikt. Det dreier seg blant annet om at forsvareren skal få gått gjennom dokumenter i saken, opplyser politiinspektør Odd Skei Kostveit til NTB.

35-åringen er den femte som blir siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen i Nes i Ådal i august i år.

– Per i dag har vi ikke noen umiddelbare planer om flere pågripelser. Men det kan dukke opp nye informasjon som gjør det aktuelt, sier Kostveit.

Han vil ikke kommentere hva slags rolle politiet mener den sist pågrepne har i saken.

– Vi jobber for å avklare eventuelle roller. Og vi har ikke konkludert med hvem som har hatt hvilke roller, sier politiinspektøren.

Politiet har tidligere opplyst at de to som først ble pågrepet, tilsynelatende ikke har noen relasjon til den drepte, som var kjent som LastebilJonas på Tiktok.

Alle de fem pågrepne nekter straffskyld.

* En 30 år gammel mann som ble pågrepet i Elverum 20. september.

* En 32 år gammel mann fra Hønefoss som ble pågrepet 25. september. Pågripelsen skjedde under et avhør med politiet der han var innkalt som vitne.

* Nok en 32 år gammel mann som ble pågrepet kvelden 30. september ved en bensinstasjon på Noresund.

* En 35 år gammel mann som ble pågrepet i en bolig på Jevnaker 3. oktober.

35-åringen kan bli framstilt for varetektsfengsling torsdag, ifølge politiinspektøren. Politiet opplyser at han er tidligere straffedømt, og ifølge Kostveit dreier det seg om mindre forhold.

* En 28 år gammel mann som ble pågrepet 14. september på Rena.

(©NTB)

Flere nyheter: