Menu
Tadej Pogacar vant onsdagens etappe og leder nå også i klatrekonkurransen i Tour de France. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Jonas Abrahamsen mistet klatretrøya – Vingegaard knep etappeseieren

Sammenlagtleder Tadej Pogacar tok igjen Jonas Abrahamsen i klatrekonkurransen i Tour de France på 11. etappe. Jonas Vingegaard vant etappen foran sloveneren.

Av NTB | 10.07.2024 16:33:17

Sport: På onsdagens tøffe fjelletappe var Vingegaard sterkest og sikret etappeseieren like foran Pogacar.

Pogacar sikret seg også 16 nye poeng i klatrekonkurransen, og sloveneren tar dermed igjen Abrahamsen i kampen om den rødprikkede trøya.

Nordmannen får likevel fortsette å sykle i den ettersom Pogacar beholder ledelsen i sammendraget.

Abrahamsen er nå nummer to i klatrekonkurransen. Han er tre poeng bak Pogacar og fem poeng foran Vingegaard på tredjeplass.

I 1984 hadde belgiske Ludo Peeters klatretrøya fra 1. til 10. etappe, men mistet den etappen som fulgte. Samme skjebne rammet også Abrahamsen.

Ingen Uno-X-ryttere klarte å komme seg i brudd på den 11. etappen, tross forsøk fra både Tobias Halland Johannessen og danske Magnus Cort. Abrahamsen lå også foran i hovedfeltet og prøvde seg, men var aldri i nærheten av å etablere et brudd.

Uno-X-rytterne Tobias Halland Johannessen og Magnus Cort var begge nær ved å etablere hvert sitt kjøresterke brudd tidlig på etappen. Begge bruddforsøkene ble hentet inn av et hovedfelt med UAE-laget til sammenlagtleder Tadej Pogacar i spissen. Det ble også flere andre bruddforsøk tidlig på etappen.

Det førte til en snittfart på nær 50 km i timen på starten av etappen, noe som ga trøbbel for flere av rytterne. Både spanske Ion Izagirre og franske Alexis Renard måtte bryte rittet tidlig på etappen.

Etter hvert klarte ti mann å komme seg i et brudd, men avstanden ned til hovedfeltet lå på rundt to minutter mesteparten av tiden. Opp mot etappens tredje siste stigning ble bruddet tatt igjen av sammenlagtfavorittene.

Derfra og ut handlet etappen om Pogacar og Vingegaard.

Aldri før i Tour de France-historien har en rytter tatt klatretrøya på 1. etappe og beholdt den også etter den 11. etappen.

Etter en særdeles rolig etappe dagen før, åpnet den 11. etappen i Tour de France i et voldsomt tempo. Flere lag hadde håp om brudd og etappeseier, noe som førte til flere bruddforsøk direkte fra start.

(©NTB)